Jeg har været interesseret i musik, så længe jeg kan huske - og har ønsket selv at spille musik lige så længe. I mine teenage år brugte jeg meget tid på hiphopmusik, men da jeg var i tyverne, fik jeg en stor interesse for at spille traditionelt amerikansk folkemusik. Specielt den folkemusik fra den amerikanske bjergkæde: Appalacherne. Noget af denne type musik kaldes også Oldtime. Min interesse er ikke kun afgrænset til musikken, men jeg fordyber mig også i den tilhørende folklore, region og historie samt de gamle folkemusikeres baggrund.

Læs min artikel om Folkemusik fra Appalacherne her.

Yew Piney Mountain (Tobias-Fiddle) :


Oldtime
Jeg begyndte at spille femstrenget banjo omkring 2003, og begyndte omkring 2005 at spille violin (oldtime fiddle). Jeg er hovedsageligt autodidakt - med hjælp af internettet og bibliotekernes undervisningsmaterialer. Jeg har dog fået uundværlig støtte i processen af dygtige danske oldtime-musikere som Ole Rossel (fiddle og banjo) og Anders Færgeman (banjo).

Roustabout (Tobias-Fretless banjo):

 

Big Hungry Joe
Det første band jeg spillede i var Big Hungry Joe. Vi udgav i 2008 vores debut Cd Hillbilly Hayride. Bandet bestod af undertegnede på banjo, Lasse Høi på mundharmonika, Jesper Deleuran med guitar og vokal og min fætter Mathias Enevoldsen på Kontrabas.

Cd'en kan købes på Itunes,
TDC Play og hos CDbaby.
Samt mange andre steder online.

Video: Big Hungry Joe Live

Rabbit in the Log
(Big Hungry Joe):

 

 

Deleuran Enevoldsen - Old-time Music Duo
Jeg har også spillet som duo med Jesper Deleuran.
Vi veksler mellem sange og instrumentale numre spillet på
forskellige traditionelle instrumenter.
Fiddle, banjo, guitar, tenorguitar,
bariton ukelele osv.

Deleuran Enevoldsens hjemmeside

Big Eyed Rabbit
(Tobias-fiddle, Jesper-Guitar og vokal):Wild Hog in the Woods
(Tobias-banjo, Jesper-Guitar og vokal):


Hungry Joe - Oldtime Stringband
Siden 2010 har Big Hungry Joe ændret form. Jeg skiftede banjoen ud med fiddle og vi fik Peter Lorichs med på clawhammer banjo istedet. Ellers er besætningen den samme.

Rocky Road to Dublin
(Hungry Joe):

Bob Tailed Mule
(Hungry Joe):

 

100 Oldtime fiddle & banjo duets
Som banjospiller har jeg et løbende projekt med fiddleren Ole Rossel. Vores mål er at inspille videooptagelser af 100 traditionelle fiddle og banjoduetter til Youtube.

Videoerne kan ses her.